Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, despre întâlnirea cu producătorii de imunoglobulină: Vom găsi o rezolvare

Autori: Andreea Traicu , Mediafax 07.03.2018

"Discuţia încă nu s-a terminat, va continua şi după ce mă voi întoarce de la şedinţa de guvern. În acest moment spun eu că sunt nişte discuţii constructive, vom găsi o rezolvare a problemei. Este de bun augur că ne-am întâlnit dar vom continua după ce mă întorc", a declarat Sorina Pintea.

În privinţa răspunsului Austriei de a ne acorda ajutor, ministrul a precizat: "Aşteptăm veşti şi de la alte state şi apoi vom face o centralizare, continuă discuţiile cu toată lumea. Sunt 70 de state care au achiesat la sistemul acesta de mecanism ( NATO) şi care caută soluţii. Probabil ne vor oferi şi soluţii. Statele Unite a spus că are o soluţie dar, repet, le centralizăm şi vedem",

Pintea a precizat că imunoglobulina este pe stoc în Europa şi Statele Unite, menţionând că încă nu s-a decis reintroducerea taxei clawback.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, după ce a declanşat mecanismul european de protecţie civilă pentru asigurarea cantităţii de imunoglobulină necesară pentru tratamentul populaţiei, că există deja un prim răspuns, de la Crucea Roşie din Austria.