Nostalgia costă: O scrisoare a lui Einstein în care vorbeşte despre teoria relativităţii, vândută la licitaţie pentru peste 100.000 de dolari

Autor: Ana Obretin 07.03.2018

O scrisoare redactată de Albert Einstein în 1928, în care acesta vorbeşte despre teoria relativităţii, a fost vândută pentru 103.700 de dolari la o licitaţie organizată la Ierusalim de casa Winner, transmite AFP.

Scrisoarea a fost trimisă de laureatul premiului Nobel, care pe atunci locuia la Berlin, unui matematician şi a fost cumpărată de o persoană care a dorit să rămână anonimă.

Documentul a fost redactat într-o perioadă de vârf a carierei ştiinţifice a lui Einstein şi include şi o notă scrisă de savantul german pe spatele plicului.

Suma, deşi semnificativă, păleşte în comparaţie cu cea cu care a fost cumpărată o altă scrisoare a lui Einstein, în care acesta vorbeşte despre secretul fericirii, adjudecată, în octombrie 2017, cu 1,56 de milioane de dolari.

Albert Einstein, premiat cu Nobel pentru fizică în 1921, a fost guvernator non-rezident al Universităţii ebraice din Ierusalim, până la moartea sa.