O navă la bordul căreia era un român a luat foc în Marea Arabiei. Patru membri ai echipajului au fost daţi dispăruţi/ UPDATE: Românul aflat pe navă a fost salvat

Autor: Mihai Draghici 07.03.2018

UPDATE: Navigatorul român care se afla pe nava-cargo la bordul căreia a izbucnit un incendiu, miercuri, în Marea Arabiei, a fost salvat, a transmis liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu. Patru navigatori sunt daţi dispăruţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Românul se afla la bordul unei nave sub pavilion singaporez, aflată în apropiere de portul Salalah din Oman. Patru dintre colegii săi au fost daţi dispăruţi, operaţiunile de căutare şi salvare fiind în desfăşurare.


O navă-cargo la bordul căreia se afla un marinar român a luat foc în Marea Arabiei, în largul statului Oman, patru membri ai echipajului fiind daţi dispăruţi, relatează agenţia ANSA şi site-ul MarineLink. com.

Incendiul a izbucnit la bordul navei Maersk Honam, care circula dinspre Singapore spre Canalul Suez. Nava se află în prezent în Marea Arabiei, la circa 1.800 de kilometri sud-est de zona Salalah, situată în Oman.

Compania maritimă daneză Moller-Maersk a confirmat incidentul, precizând că patru marinari sunt dispăruţi. "După ce au constatat că eforturile de stingere a incendiului sunt inutile, membrii echipajului au transmis un semnal de urgenţă; douăzeci şi trei de membri ai echipajului au fost preluaţi de o navă care se afla în apropiere, ALS Ceres. Patru membri ai echipajului sunt dispăruţi. Incendiul la bordul navei Maersk Honam continuă, iar situaţia vasului este critică", precizează compania.

Doi dintre marinarii salvaţi au necesitat îngrijiri medicale.

La bordul navei se aflau 27 de membri ai echipajului: unul din România, 13 din India, nouă din Filipine, unul din Africa de Sud, doi din Thailanda şi unul din Marea Britanie.