Tranzacţie ”în casă” în alianţa Renault-Nissan: Gigantul auto japonez este în discuţii să cumpere participaţia de 15% deţinută de statul francez la Renault

Autor: Alex Ciutacu 07.03.2018

Renault şi Nissan sunt pe cale să îşi consolideze parteneriatul, încât producătorul japonez este în discuţii cu statul francez pentru a achiziţiona participaţia de 15% deţinută la Renault, potrivit Reuters.

Producătorii sunt în negocieri cu oficialii guvernamentali cu privire la propunerile înaintate de şeful Renault-Nissan, Carlos Ghosn, care îşi doreşte ca Parisul să renunţe la influenţa pe care o are în board-ul Renault, relatează sursele citate de Reuters.

Însă tranzacţia întâmpină probleme – nu doar din partea sensibilităţii politice duse la extrem din Franţa – şi este în aşteptare pentru acordul guvernamental. Pentru a finaliza achiziţia, aceasta trebuie să fie atât în interesul francezilor cât şi în interesul japonezilor, evitând impresia de preluare.

„Orice discuţie cu privire la o tranzacţie de participaţiuni care implică Renault, Nissan sau statul francez, sunt doar speculaţii momentan”, a transmis Jonathan Adashek, purtător de cuvânt al alianţei Renault-Nissan.

Oficialii statului francez nu au răspuns la cererea Reuters pentru comentarii.