Spitalul clinic de urgenţă Prof. dr. Agrippa Ionescu al SRI: 1.500 de intervenţii de chirurgie cardiovasculară în medie anual, există o listă de aşteptare de trei luni pentru operaţiile cardiace

Autor: Mirabela Tiron 09.03.2018

Circa 1.500 de intervenţii de chirur­gie cardiovasculară se efectuează anual în spitalul clinic de urgenţă „Prof. dr. Agrippa Ionescu“, unitatea spitali­cească administrată de SRI (Serviciul Român de Informaţii), unul din centrele specializate şi în chirurgie cardiacă.

„Datorită faptului că este un spital clinic de urgenţă, la care au acces toate categoriile de asiguraţi, numărului redus de centre la nivel naţional unde se pot realiza aceste intervenţii de chirurgie cardiovasculară, precum şi incidenţei crescute a acestor afecţiuni, există o listă de aşteptare de aproximativ 3 luni pentru operaţiile cardiace. De asemenea, limitarea nu este doar de natură finan­ciară, ci şi datorită capaci­tăţii reduse umane şi ma­te­riale (săli de operaţii, pa­turi ATI, personal me­dical)“, au transmis ofi­cialii SRI către ZF.