Electrica, venituri totale de 5,6 mld. lei în 2017 cu un profit de 172 mil. lei, în scădere cu 62%

Autori: Dan Grigore Ivan , Liviu Popescu 08.03.2018

Grupul Electrica (EL), cel mai mare furnizor local de energie electrică, cu 4,1 miliarde de lei capitalizare, a raportat venituri de 5,6 mld. lei pentru 2017, în creştere cu 1,6%,  şi un profit net de 172 mil. lei, minus 63%. 

Declinul rezultatului net a fost cauzat în principal de creşterile semnificative ale cheltuielilor cu achiziţia de energie electrică în contextul unor condiţii meteo severe şi al producerii unor deze­chilibre majore în piaţa de energie electrică, în special în primele două trimestre ale anului, atât pentru segmentul de furnizare, cât şi pentru pierderile din reţea din segmentul de distribuţie a energiei electrice, spune compania.

„În pofida faptului că anul 2017 a fost unul foarte dificil pentru toate companiile de furnizare şi de distribuţie din domeniul energiei electrice, este de remarcat că, în ultimele două trimestre din 2017, Grupul Electrica a înregistrat niveluri rezonabile de profita­bilitate. Profitul net individual înregistrat în anul 2017, în sumă de 258 milioane lei, asigură pentru acţionarii noştri un dividend destul de stabil pe acţiune şi un randament atractiv al dividendului“, spune Dan Cătălin Stancu, directorul general al Electrica.