Lovitură de teatru în PSD: Ecaterina Andronescu candidează pentru preşedinte executiv în locul lui Niculae Bădălău

Autori: Petriana Condrut , Gabriel Pecheanu 08.03.2018

Ecaterina Andronescu şi-a depus joi candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, funcţie deţinută în prezent de Niculae Bădălău, declarând însă că nu era nevoie de alegeri în partid, iar dacă acestea au loc trebuiau supuse la vot toate funcţiile.

"Pentru preşedinte executiv, am depus-o în ideea nu că alerg după funcţii, niciodată nu am făcut asta, dar cred că trebuie menţinută competiţia în partid şi reprezentanţii la congres decid prin votul lor. (...) Aşa cum s-au desfăşurat toate congresele până acum, de fiecare dată, toate funcţiile au fost supuse din nou la vot pentru un nou mandat, pentru că altfel noi ne aflăm în interiorul unui mandate, în care toată lumea care a trecut prin votul congresului a obţinut un mandate de patru ani. Suntem încă la jumătatea mandatului", a declarat Ecaterina Andronescu, întrebată fiind dacă era nevoie de un vot pentru toate funcţiile din cadrul PSD.

Mai mult, Ecaterina Andronescu spune că nu era nevoie de alegeri.

“Cred că la acest congres, care este unul extraordinar, nu trebuia să facem alegeri, trebuia să venim cu un document- proiect de ţară- în care să spunem cum gândim şi cum vedem noi creşterea economică a României, cum vedem dezvoltarea educaţiei, pe următorii 15-20 de ani. Cred că în acest moment toată lumea s-ar fi concentrate pe Proiectul de ţară şi mai puţin pe candidaturi. Candidaturile ţin de viaţa internă a PSD”.

Întrebată cum comentează decizia Biroului Permanent PSD Bucureşti-Ilfov de a o susţine pe Viorica Dăncilă pentru aceeaşi funcţie, de preşedinte executiv, Andronescu a spus: "orice om are dreptul să îşi poată depune candidatura”, completând că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre decizia sa de a candida.

Congresul PSD din 10 martie va supune la vot funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi de vicepreşedinţi.