Jeffrey Sachs la Bucureşti: Investiţi în industriile de înaltă tehnologie

Autor: Sorin Pâslaru 09.03.2018

Unul dintre cei mai mari economişti americani, Jeffrey Sachs, profesor la Columbia University, a spus astăzi la Bucureşti că România trebuie să investească în industriile de înaltă tehnologie dacă vrea creştere economică sustenabilă şi să rămână cât mai aproape de nucleul UE.

„România are deja o creştere economică bazată pe export şi pe competitivitatea industriei. Trebuie să aveţi un angajament special (a special commitment - engl.) pentru industriile high tech ca să aveţi creştere economică sustenabilă“, a spus Sachs. Specializat în economia dezvoltării sustenabile în ultimii ani, Sachs a venit în România la invitaţia lui Laszlo Borbely, consilier de stat al premierului României, care conduce Departamentul de Dezvoltare Durabilă. Sachs a spus ca România nu trebuie să urmeze calea deschisă de Marea Britanie şi Statele Unite în ultimii ani, de izolare pe plan internaţional.

Profesorul de la Columbia afirmă că Europa şi implicit România trebuie să se uite cu atenţie şi la alte tări pentru comerţ şi investiţii.