Vestea demiterii a venit pe neaşteptate pentru Rex Tillerson. Donald Trump nu i-a spus motivul deciziei, dar speră că ”Rex Tillerson va fi mai fericit acum"

Autor: Mihai Draghici 13.03.2018

Preşedintele SUA, Donald Trump, nu a avut nicio discuţie cu secretarul de Stat, Rex Tillerson, şi nu i-a comunicat motivul demiterii, afirmă un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat.

"Rex Tillerson intenţiona să rămână în funcţie", a declarat subsecretarul de Stat pentru Diplomaţie Publică şi Afaceri Publice, Steven Goldstein.

"Secretarul de Stat nu a discutat cu preşedintele şi nu cunoaşte motivele demiterii, dar este recunoscător pentru că a avut oportunitatea de a fi în slujba ţării", a precizat Goldstein.

Într-o declaraţie făcută după anunţul demiterii lui Rex Tillerson, Donald Trump a explicat că a luat "de unul singur" hotărârea de a-l destitui pe Rex Tillerson. "Sper că Rex Tillerson va fi mai fericit acum", a spus Donald Trump, referindu-se la disputele pe care le-a avut cu secretarul de Stat, dar reiterând că apreciază activitatea acestuia.