Depozitarul Central înregistrează gratuit codurile IBAN ale clienţilor fără intermediar

Ziarul Financiar 13.03.2018

În cadrul Global Money Week, Depozitarul Central oferă înregistrarea codului IBAN în mod gratuit, iar înregistrarea este necesară şi utilă pentru încasarea automată a dividendelor sau a altor sume de bani cuvenite, plata acestora fiind instructată de către Depozitarul Central prin intermediul agentului de plată desemnat de emitentul la care acţionarul are deţineri.

„Este un demers care se înscrie în eforturile noastre permanente de a încuraja cât mai mulţi deţinători să se preocupe de portofoliile lor şi să beneficieze de serviciile profesioniste ale Depozitarului Central. Timp de o lună, aceste servicii vor fi gratuite pentru toţi cei care îşi vor înregistra codul IBAN”, a declarat Silvia Buicănescu, directorul general al Depozitarul Central.

Global Money Week (GMW - Săptămâna Mondială a Banilor) este un program destinat conştientizării populaţiei mondiale cu privire la piaţa financiară. Scopul acestui eveniment este de a învăţa copiii şi tinerii, prin activităţi interactive, despre bani, instrumente financiare, economisire, planificare financiară.