Elon Musk pune din nou problema izbucnirii unui război mondial: Miliardarul vrea construirea unor baze spaţiale pe Lună şi pe Marte pentru adăpost

Autor: Lucian Vasilescu 13.03.2018

La începutul lunii februarie, SpaceX a lansat cu succes Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume, care a purtat în spaţiu o maşină electrică Tesla Roadster de pe linia de asamblare a companiei de autovehicule electrice a lui Musk.

După lansare, Musk a declarant că se lucrează la o rachetă încă şi mai puternică, Big Falcon Rocket (BFR) şi că proiectul progresează repede şi bine.

Recent, în cadrul unei conferinţe, Musk a declarat că a duce oameni în baze de pe Lună şi de pe Marte va deveni, destul de curând, un lucru posibil. Colonizarea celor două planete nu ar reprezenta doar o izbândă a ingineriei spaţiale, ci ar putea reprezenta o soluţie de conservare a civilizaţiei, în situaţia izbucnirii unui al Treilea Război Mondial. O parte dintre coloniştii spaţiali s-ar putea întoarce pe Pământul pustiit de conflagraţie şi ar putea începe un nou ciclu de civilizaţie pe Terra.