Ionuţ Simion, country managing partner în cadrul PwC România: Lipsa infrastructurii este principala îngrijorare a directorilor generali din România

Ziarul Financiar 14.03.2018

Principala îngrijorare a directorilor generali din România este legată de lipsa infrastructurii, urmată de migraţia forţei de muncă în ţările europene, creşterea poverii fiscale, disponibilitatea personalului cu abilităţi-cheie şi reglementarea excesivă, a spus Ionuţ Simion, country managing partner în cadrul PwC România, la conferinţa CEO Survey 2018.

”În România, principala îngrijorare a directorilor generali este legată de lipsa infrastructurii: 63% dintre directorii generali sunt foarte îngrijoraţi de infra­structura inadecvată, urmată în­dea­proape o problemă tot mai des menţionată de oamenii de afaceri, aceea că nu mai găsesc oameni în piaţă. Migraţia forţei de muncă în ţările europene este una dintre ma­rile ameninţări cu care ne con­fruntăm acum. Pe locul trei se află creşterea poverii fiscale, urmată îndeaproape de alţi doi indicatori, disponibilitatea personalului cu abilităţi-cheie şi reglementarea excesivă“.

In Europa Centrală şi de Est un motiv de teamă este şi terorismul.

Potrivit studiului CEO Survey 2018, realizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC, şase din zece directori executivi din România spun că cea mai mare ameninţare la adresa perspectivelor de creştere a companiilor este reprezentată de infrastructura inadecvată.

Întrebaţi dacă economia Ro­mâ­niei mai poate să crească fără să existe schimbări semnificative în ceea ce priveşte infrastructura, educaţia, managerii de top prezenţi la eveniment au spus că o creştere pe termen scurt fără lua­rea în considerare a unor schim­bări semnificative va duce, de fapt, la golirea potenţialului României pe viitor.

Studiul CEO Survey a fost realizat pe un eşation de circa 1.300 de executivi de top din 85 de ţări, dintre care 139 de respondenţi au fost din statele Europei Centrale şi de Est şi 68 de respondenţi din România.

La nivel global există un optimism foarte ridicat cu privire la perspectivele de creştere a economie globale. Practic, 57% dintre directorii generali spun că economia va creşte, iar în România 49% cred acest lucru, faţă de 38% anul trecut. 

În ceea ce priveşte strategiile de atragere de personal, în această era a tehnologiei, în proportie de 99% directorii generali au spus că e nevoie de o îmbunătăţire a comunicării în echipe.

Trei din patru directori generali consideră că este nevoie de creşterea competenţelor staffului prin oferirea programelor de practică şi de ucenicie.

Jumătate dintre directorii generali din România sunt dispuşi să îşi relocheze capacităţile de producţie mai aproape de locul în care găsesc angajaţi.