Ford, Porsche România şi BMW promit spectacol la SIAB. Care sunt cele mai importante premiere de la primul Salon Internaţional de Automobile Bucureşti din ultimul deceniu - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu 14.03.2018

Prima ediţie din ultimii 10 ani a Salonului Internaţional de Automobile Bucureşti, care începe vineri, 23 martie, va cuprinde cel puţin zece premiere importante pentru piaţa auto locală, dar mai ales pentru pasionaţii fenomenului auto.

Ford România, constructorul care a început anul cu cel mai ridicat volum de producţie realizat vreodată la uzina din Craiova cu noul SUV Ecosport, va aduce la Bucureşti două dintre cele mai spectaculoase automobile din gama sa – noul Ford GT şi Mustang facelift. De asemenea, constructorul american ar putea veni şi cu noul Ka Plus Active, prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva de la începutul acestei luni.

Una dintre cele mai aşteptate premiere de la SIAB 2018 va fi cu siguranţă noul Volkswagen Touareg, cea de-a treia generaţie a SUV-ului german de clasă mare. Din acelaşi grup Volkswagen, la Bucureşti este aşteptat noul Bentley Continental GT şi mai ales noul Lamborghini Urus, primul SUV super-sport din istorie. Porsche Inter Auto va avea un stand de 450 mp unde va Porsche va veni cu cinci maşini, cel mai probabil una dintre ele va fi noul Cayenne, Bentley cu două modele, iar Lamborghini tot cu două.

BMW, prin dealerul Automobile Bavaria, va expune în total 27 de maşini pe o suprafaţă de aproape 1.800 mp. Printre cele mai importante vor fi BMW X2, M5, X4 şi în premieră noul i8 Roadster. Este posibil de asemenea ca în stand să fie prezentată şi noua generaţie Rolls-Royce Phantom.

Volvo, constructorul suedez, vrea să vină la SIAB cu noile SUV-uri ale gamei, mai ales în contextul în care XC40 a câştigat la Geneva titlul de Maşina Anului în Europa.

De asemenea cei de la Honda vor veni cu cea de-a doua generaţie a NSX, unul dintre cele mai spectaculoase supercaruri din lume, alături de Civic Type R. Mazda va veni de asemenea cu opt modele, reprezentând întreaga sa gamă, iar în premieră aduce Mazda6 Combi 2018. În cazul Toyota, brandul nipon va prezenta la SIAB 15 modele.

De partea cealaltă, de la SIAB vor lipsi nume importante din piaţa auto locală - Dacia, Renault, Nissan, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Maserati, Mercedes-Benz, Peugeot, Citroen, Hyundai, Mitsubishi, Jaguar şi Land Rover.

Cu toate că în premieră SIAB va fi organizat la Romexpo, în noile hale expoziţionale şi este prima ediţie după cea din 2007, schimbarea priorităţilor când vine vorba de promovare a mărcii sau nepotrivirea standurilor deja existente cu spaţiul disponibil a determinat cele şapte branduri auto să rateze SIAB-ul din acest an.

Organizatorii se aşteaptă la peste 150.000 de vizitatori pe perioada evenimentului iar peste 20 de producători sunt aşteptaţi să participe la Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti (SIAB), programat pentru perioada 23 martie-1 aprilie, unde organizatorii estimează că vor veni peste 150.000 de vizitatori. Evenimentul va avea loc la Romexpo şi este reluat la 11 ani după cea mai recentă ediţie, când s-a luat decizia de a nu mai fi organizat, din cauza prăbuşirii pieţei auto în contextul crizei financiare şi al lipsei unui spaţiu adecvat.