Start-up-urile fintech încep să erodeze poziţia băncilor. Britanicii de la Revolut: Peste 20.000 de români şi-au deschis la noi conturi curente prin aplicaţia mobilă

Autor: Ioana Nita 16.03.2018

♦ Aplicaţia mobilă poate fi utilizată pentru plăţi, schimburi valutare şi transferuri bancare. O parte dintre români şi-au comandat şi carduri emise sub sigla Visa.



Start-up-urile fintech nu mai sunt doar o poveste a viitorului. Acestea au început să câştige tot mai mult teren datorită comodităţii şi uşurinţei în utilizare, comparativ cu băncile tradiţionale, numărul de clienţi ai start-up-urilor fintech fiind în continuă creştere, inclusiv în România. Astfel, în prezent, peste 20.000 de români utilizează serviciile Revolut, un start-up fintech din Marea Britanie care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri o aplicaţie mobilă căreia îi pot ataşa un cont bancar pentru a putea face diferite operaţiuni, precum plăţi, transferuri de bani sau schimburi valutare. „Revolut are în prezent peste 1,5 mili­oane de utilizatori în Europa (EEA), iar distribuţia acestora pe continent este de 50% în Marea Britanie, 50% pe restul continentului. În România, Revolut are momentan 20.000 de utilizatori, faţă de 15.000 la sfârşitul lunii ianuarie 2018, primul client fiind înregistrat în 15 aprilie 2015”, a declarat pentru ZF Robert Brăileanu, PR manager în cadrul Revolut pentru piaţa din România.