Colliers International preia administrarea birourilor Vox Technology Park din Timişoara şi îşi majorează cu 10% portofoliul de birouri administrat

Autor: Roxana Rosu 16.03.2018

Colliers International a fost desemnată de către Werk Property Group să ofere servicii de property management pentru proiectul de birouri Vox Technology Park din Timişoara, compania de consultanţă imobiliară ajungând la un portofoliul de 380.000 mp închiriabili, în creştere cu 10%.

„Portofoliul variat, administrat de echipa Colliers International, include clădiri de birouri şi proiecte industriale aflate în ţară şi în Bucureşti. Integrarea Vox Technology Park, al 12-lea proiect de birouri pentru Colliers, reprezintă consolidarea segmentului de birouri din portofoliu nu doar prin extinderea lui către un important pol emergent regional, ci şi prin valoarea adăugată a unui proiect imobiliar modern şi performant. De asemenea, creşterea la nivel regional evidenţiază un apetit crescut al proprietarilor din afara Capitalei pentru serviciile de property management şi, implicit, maturizarea acestei pieţe”, a declarat Ştefania Baldovinescu, Senior Partner şi Director al departamentului Real Estate Management Services în cadrul Colliers International.

Clădirea Vox Technology Park, dezvoltată de omul de afaceri Virgil Tornoreanu, a presupus o investiţie de aproximativ 30 mil. euro, proiectul având o suprafaţă închiriabilă de 26.600 mp, dispuşi într-o clădire cu două corpuri cu şapte şi respectiv zece etaje, oferind de asemenea spaţii de până la 3.500 mp pe etaj, cea mai mare suprafaţă disponibilă în acest moment în Timişoara.

Proiectul are 280 de locuri de parcare, care includ şi mai multe staţii pentru încărcarea maşinilor electrice şi spaţii pentru biciclete. Adiţional, în imediata apropiere a proiectului va fi construită în acest an şi o parcare supraterană cu 400 de locuri.

”Ne-am îndeplinit obiectivul de a dezvolta unul dintre cele mai moderne proiecte imobiliare din România, nu doar din Timişoara, realizare certificată prin calificativul şi ratingul BREEAM şi prin lista de facilităţi oferite. Chiriaşii proiectului pot fi astfel siguri că vor beneficia de cel mai bun mediu pentru creşterea echipelor şi afacerilor deţinute, cu costuri lunare mai reduse comparativ cu alte proiecte. Alegerea unui consultant imobiliar de renume, cu o bogată experienţă în administrarea de proiecte imobiliare, se înscrie în aceeaşi linie”, afirmă Virgil Tornoreanu, managing partner Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului

Werk Property Group este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori din zona de vest a ţării, fiind activ deja de mai mulţi ani pe segmentul rezidenţial. Omul de afaceri Virgil Tornoreanu deţine şi compania producătoare de software Vox FileMaker Solutions, care realizează programe şi aplicaţii pentru companii internaţionale şi diferite instituţii publice şi bancare din vestul Europei, fiind şi resellerul şi service-ul autorizat Apple Vox Store în România.

Portofoliul administrat de Colliers International mai include, pe lângă Vox Technology Park, proiectele de birouri The Landmark, The Bridge – faza I, Phoenix Tower şi Construdava, Art Business Center (Ponderas Academic Hospital), Hermes Business Campus, Green Court, Ethos House, Polonă 68, Allianz Office Building Braşov şi Ştefan cel Mare Building, precum şi trei parcuri industriale în Timişoara, Braşov şi Arad.