Cancelarul Germaniei, Angela Merkel: Planurile tarifare ale SUA încalcă principiile Organizaţiei Mondiale a Comerţului

Autori: Marian Avram , Mediafax 16.03.2018

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de premierul Suediei, Stefan Lofven, cancelarul Germaniei a subliniat importanţa multilateralismului pentru Germania şi a precizat că se aşteaptă ca Organizaţia Mondială a Comerţului să îşi asume un rol mai important în disputele comerciale.

”Credem că tarifele pe care Statele Unite le-au anunţat contravin principiilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi vrem să rezolvăm aceste probleme prin intermediul discuţiilor”, a declarat Merkel.

În plus, premierul suedez a precizat că planurile tarifare ale Administraţiei Trump şi ”îngrijorătoare” şi ”regretabile”.

Declaraţiile cancelarului german vin în contextul în care Donald Trump a anunţat că Statele Unite vor impune tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu.

Liderul de la Casa Albă a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu. Deocamdată, nu este clar dacă aceste taxe vor fi valabile la toate importurile de oţel şi aluminiu ori doar la cele din anumite ţări.