Trei tineri români s-au întors în ţară şi au înfiinţat o firmă ce le-a adus 350.000 de euro în primul an

Autor: Florin Casota 17.03.2018

În anul 2017, GLO Marine a înregistrat o cifră de afaceri de peste 350.000 euro şi se aşteaptă la o creştere de 115% în anul 2018.

GLO Marine este o companie care furnizează o gamă largă de servicii de consultanţă şi design naval. Serviciile de consultanţă includ calcule de stabilitate, hidrostatica, hidrodinamică şi structuri atât pentru nave maritime cât şi offshore – nave noi şi nave în serviciu.

GLO Marine a pornit activitatea în a doua jumătate a lui 2016, având în echipă doar cei trei fondatori. Proiectele câştigate au dus la o creştere rapidă a volumului de muncă şi a numărului de angajaţi. Astăzi 20 de ingineri cu un grad înalt de specializare formeaza trei departamente: design corp, lăcătuşerie şi tubulatură.

Investiţia totală în finanţarea acestei afaceri a depăşit 40.000 de euro în decursul primelor 5 luni de activitate, fondurile provenind din surse proprii sau credite bancare. Banii au fost alocaţi achiziţiei de tehnică de calcul performantă, dar şi în dezvoltarea echipei. Amortizarea acestei investiţii s-a realizat la sfârşitul lui 2017, businessul fiind în acest moment pe profit.

În 2017, 75% din încasările firmei au fost din contracte cu firme din România şi 25% din contracte de consultanţă cu companii din afara tării (Polonia şi Norvegia). Planurile pentru următorii ani presupun dezvoltarea portofoliului de clienţi şi o cotă mai mare din cifra de afaceri provenită din contractele realizate în afară ţării.

Citiţi continuarea pe Business Magazin