Ministrul german al Economiei: Donald Trump nu va reuşi să divizeze Uniunea Europeană

Autor: Marian Avram 18.03.2018

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, nu va reuşi să divizeze Uniunea Europeană, a declarat, duminică, ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, înaintea unei vizite oficiale pe care o va efectua la Washington, relatează site-ul postului France 24.

”În Uniunea Europeană avem o uniune vamală şi acţionăm în mod colectiv. Nu ar trebui să fie interesul Statelor Unite să divizeze Europa şi, oricum, nu vor reuşi să facă asta”, a declarat Altmaier pentru cotidianul german Handelsblatt.

Ministrul german al Economiei va discuta cu reprezentanţii Administraţiei de la Washington despre intenţiile preşedintelui Trump de a mări tariferele cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu.

”Companiile şi consumatorii de pe ambele părţi vor avea de suferit dacă SUA şi Europa vor intra într-un război comercial”, a afirmat ministrul German al Economiei.

”În mod cert, comerţul internaţional nu este încă perfect, iar dacă Washingtonul este nemulţumit poate să discute despre asta, în loc să acţioneze unilateral”, a adăugat Altmaier.

Declaraţiile lui Altmaier vin în contextul în care Donald Trump a anunţat că Statele Unite vor impune tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu.

Liderul de la Casa Albă a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu. Deocamdată, nu este clar dacă aceste taxe vor fi valabile la toate importurile de oţel şi aluminiu ori doar la cele din anumite ţări.