VIDEO ZF Live. Oana Moraru, şcoala Helikon Hub: Conform statisticilor, România are şcolile cu cel mai mic efect transformaţional. Copiii care nu au avut parte de educaţie în cadrul familiei nu au mentalitatea schimbată nici după ce trec prin 7-8 ani de şcoală

Autor: Alexandra Cepăreanu 20.03.2018

Şcoala românească insistă prea puţin pe dezvoltarea abilităţilor copiilor, pe schimbarea mentalităţilor acestora şi pe transformarea lor prin folosirea acestor abilităţi, afirmă Oana Moraru, fondatorarea unei şcoli private care îşi propune să folosească la maximum abilităţile înnăscute ale copiilor, Helikon Hub din  Călăraşi.

„Sunt copii care se nasc cu inteligenţă vizual-spaţială foarte mare, care înţeleg geometrie, văd în spaţiu şi trec printr-o şcoală care nu le onorează deloc abilitatea de viitori arhitecţi, ingineri sau oameni care vor gândi şi vor lucra în domeniul tehnologiei”, a spus Oana Moraru, fondatoarea la Helikon Hub, de profesie pedagog.

Şcoala Helikon a fost înfiinţată în 2007 de către Oana Moraru, iar următorul proiect la care lucrează este înfiinţarea unei platforme care să ajute la formarea profesorilor.