OTP reacţionează după decizia BNR de a respinge achiziţia Băncii Româneşti: analizăm aspectele juridice ale deciziei. Refuzul aprobării tranzacţiei a venit din partea co­mi­te­tului de supraveghere din BNR, iar contestaţia trebuie depusă la nivelul superior, respectiv la Consiliul de Administraţie

Autor: Anelis Baciu 20.03.2018

Grupul ungar OTP şi-a informat investitorii de pe bursa din Budapesta că tranzacţia de preluare a Băncii Ro­mâneşti de la grupul grecesc National Bank of Greece nu a fost aprobată de BNR şi a precizat că managementul „analizează apectele juridice ale scri­sorii“, o decizie privind contes­ta­rea deciziei BNR nefiind încă luată. OTP mai are la dispoziţie 8 zile lucrătoare pentru a depune o contestaţie, termenul limită fiind 29 martie.

„Managementul analizează aspec­tele juridice ale scrisorii remise de că­tre autoritatea de supraveghere, terme­nul limită de contestare a deci­ziei fiind 29 martie 2018“, a transmis OTP pe bursă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BNR Dan Suciu, contestaţia trebuie de­pusă la Consiliul de Administraţie al BNR format din guvernatorul Mugur Isărescu, prim-viceguver­na­torul Florin Georgescu, vice­guver­natorii Eugen Nicolăescu şi Liviu Voinea, şi ceilalţi cinci membri: Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina, Agnes Nagy şi Virgiliu Stoenescu.

„Decizia privind refuzul aprobării tranzacţiei a venit din partea co­mi­te­tului de supraveghere din cadrul BNR, iar contestaţia trebuie depusă la nivelul superior, respectiv la Consiliul de Administraţie“, a explicat Suciu.