O nouă lovitură în scandalul Dieselgate: Procurorii fac noi percheziţii la sediul companiei VW în scandalul emisiilor

Autori: Teodora Marinescu , Mediafax 20.03.2018

Volswagen a confirmat că sediul central a fost percheziţionat din nou la începutul lunii martie, în contextul scandalului privind emisiile subevaluate.

Autorităţile din Braunschweig au verificat 13 birouri din sediile VW aflate în Wolfsburg, confiscând documente şi fişiere digitale care vor fi evaluate în următoarele săptămâni, a declarat o sursă din cadrul investigaţiei, citată de publicaţia WirtschaftsWoche.

Autorităţile au informat că analizează un comunicat publicat de compania Volkswagen pe data de 9 decembrie 2015, suspectând că datele menţionate nu ar fi corecte, ceea ce ar putea reprezenta un caz de manipulare a pieţei.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat recentele percheziţii, însă a refuzat să ofere mai multe detalii. Biroul procurorului din Braunschweig nu a putut fi contactat imediat de reporteri.

Producătorul auto german a admis, în septembrie 2015, că a folosit un program pentru a modifica emisiile maşinilor diesel din Statele Unite. Acest fapt a evidenţiat neglijenţa testelor din Uniunea Europeană şi nevoia de reforme.