Se închid şcolile? Suspans pentru elevii din Capitală: Gabriela Firea analizează dacă e cazul să se închidă şcolile joi şi vineri

Autori: Andreea Traicu , Mediafax 20.03.2018

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că analizează, împreuna cu specialiştii ANM şi cu reprezentanţii Inspectoratului General Şcolar dacă este cazul ca joi şi vineri să se închidă şcolile în Bucureşti, având în vedere că sunt anunţate ninsori.

"Vom lua o decizie în ceea ce priveşte posibilitatea de închidere a şcolilor joi şi vineri. Ne-am pus problema, având în vedere că joi şi vineri ninge din nou", a declarat, la Antena3, Gabriela Firea.

Primarul a precizat că anunţul va fi făcut în cursul zilei de marţi.

"Miercuri, în condiţiile care cerul va fi degajat de nori, vom avea fenomen de ger, mai ales în partea Moldovei. Vom avea în Banat, Moldova, Ardeal precipitaţii sub forma de ninsori, iar în Muntenia şi Dobrogea precipitaţii mixte care vor favorizarea poleiul. Joi dimineaţa va fi ger, iar în noapte de joi spre vineri vor fi precipitaţii moderate cantitativ, predominante sub formă de ninsori. Joi noapte şi pe parcusul zilei de vineri să avem din nou cantităţi importante, predominante de ninsori. Treptat în noaptea de joi spre vineri vor fi condiţii care vor favoriza viscolirea stratului de zăpdată. În această după-amiază vom transmite o prognoră specializată pentru Capitală pentru că joi şi vineri urmează un episod mai degrabă de iarnă", a declarat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

"După 26 martie ne aşteptăm ca vreme a să intre într-un proces de încălzire, să înregistrăm valori pozitive, pe 27-29 martie între 11 şi 16 la nivelul întregii ţări, 15 şi 16 grade în sudul şi vestul ţării", a mai precizat reprezentantul ANM.