Patronul clubului de fotbal PAOK Salonic, unde antrenează Răzvan Lucescu a devenit miliardar: Compania lui de ţigări din Rusia a fost cumpărată de Japan Tobacco cu 1,6 miliarde de dolari

Ziarul Financiar 21.03.2018



Ivan Savvidi, patronul clubului de fotbal PAOK Salonic, unde antrenează Răzvan Lucescu, a devenit miliardar după ce şi-a vândut compania de ţigări din Rusia către Japan Tobacco cu suma de 1,6 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.
 
Japonia Tobacco a fost de acord să cumpere compania lui Savvidi, Donskoy Tabak, pentru suma de 90 de miliarde de ruble (1,6 miliarde de dolari)într-un moment în care în Rusia se duce o luptă împotriva fumatului. 
 
În Rusia espe planificată o majorare a impozitelor pentru ţigări şi o interdicţie de vânzare pentru cei care s-au născut după 2015. Tranzacţia, care urma să fie finalizată în al treilea trimestru, l-ar duce la o avere netă de 1,7 miliarde de dolari pentru Ivan Savvidi, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires.
 
Donskoy Tabak a fost fondată în 1857 şi este a patra cea mai mare companie de tutun din Rusia cu o cotă de piaţă de 7% şi cu venituri de 278 de milioane de dolari anul trecut, a declarat Japan Tobacco. Mărcile sale includ Donskoy Tabak, Kiss and Play. Savvidi şi-a transferat compania la soţiei sale în 2003 când a fost ales la adunarea legislativă a Federaţiei Ruse, potrivit Tatianei Gordina, purtătoarea sa de cuvânt.