Revoluţia făcută de un grup de români: robotul Dora te angajează

Autor: Adelina Mihai 22.03.2018

Călin Ştefănescu, 39 de ani, un antreprenor de al cărui nume se leagă crearea platformei de recrutare Tjobs, este unul dintre cei 7 români din Târgu-Mureş care au fondat Happy Recruiter, o platformă care foloseşte inteligenţa artificială pentru recrutarea de personal de pe reţelele de socializare.

„Happy Recruiter a pornit de la ideea de a rezolva două dintre problemele sectorului de recrutare şi de a ne folosi de inteligenţa arti­ficia­lă şi automatizarea în recru­tare. Prima problemă se referă la can­didat: am căutat o soluţie pen­tru a-i oferi un loc de muncă unui can­didat când acesta caută un loc de muncă într-o anume locaţie pe care şi-o do­reşte, exact în mo­men­tul în care are ne­voie de un nou job şi pe salari­zarea pe care o acceptă. A doua pro­blemă se referă la HR sau recru­tor, căruia îi uşurăm mun­ca livrân­du-i doar candidaţi care sunt intere­saţi în mod concret de poziţiile pe care le oferă“, a spus Călin Ştefănescu, cofondator al Happy Recruiter, un proiect lansat la începutul acestei luni.

În prima lună, robotul Dora a făcut peste 41.000 de interviuri, iar mai mult de 1.800 de persoane au fost angajate sau sunt în curs de angajare. Toţi cei şapte cofondatori sunt din Târgu-Mureş şi au lucrat împreună la Tjobs, platforma de recrutare cu oferte de muncă pentru străinătate deţinută acum de un holding olandez.