Daniel Dines, CEO al UiPath, în WSJ: Teama de roboţi software nu este justificată

Autor: Adrian Seceleanu 26.03.2018

Companiile nu dau afară oamenii ale căror activităţi sunt preluate de roboţi software, ci le alocă alte activităţi - mai creative, a declarat pentru Wall Street Journal Daniel Dines, cofondator şi CEO al UiPath, companie fondată în Bu­cureşti, care a devenit în câţiva ani unul dintre liderii glo­bali în tehnologia de auto­ma­tizare a proceselor de lucru din companii şi prima firmă de tehnologie lansată în România care a fost evaluată la mai mult de 1 miliard de dolari.

„Ceea ce vedem este o tendinţă contrară temerilor care se manifestă la nivel pu­blic. Clienţii noştri nu folosesc tehno­logia UiPath pentru a în­locui oamenii, ci pentru a le per­mite să se ocupe de activităţi mai creative şi să rezolve probleme mai dificile”, a spus Da­niel Dines pen­tru pu­bli­caţia ame­ri­cană, care a abordat su­biectul roboţilor soft­ware într-un articol cu ti­tlul „Nu au nevoie de pauze de cafea: com­paniile adaugă pe lista an­gajaţilor şi roboţii soft­­ware”.

Piaţa roboţilor software va creşte la 2,9 mld. dolari în 2021 de la 250 mil. dolari în 2016, conform unei estimări a companiei de cercetare şi analiză Forrester Research Inc.

Compania de audit şi consultanţă EY (care are un parteneriat la nivel global cu UiPath) a implementat până în prezent peste 1.300 de roboţi pentru diferiţi clienţi, iar în următorii doi ani veniturile generate de această linie de business sunt aşteptate să atingă 750 mil. dolari.