Bosch îşi construieşte propriul centru de inginerie în Cluj-Napoca, o investiţie de 25 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 26.03.2018

Instituţia care va aduna 400 de specialişti va fi finalizată în 2019



Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, demarează lucrările pentru construcţia centrului de inginerie din Cluj-Napoca, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 25 mil. euro.

„Bosch şi-a extins activităţile de cercetare şi dezvoltare în Romania în ultimii cinci ani, astfel că am  decis să construim propria noastră clădire care să găzduiască Centrul de Inginerie în Cluj”, spune Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch în România.

Noua clădire a centrului de inginerie care va concentra activităţi desfăşurate anterior în diferite locaţii din Cluj, se va situa în centrul oraşului, în cadrul campusului de software DaVinci, şi va fi finalizată în 2019.

„Pentru Bosch, asigurarea unor condiţii optime de muncă pentru angajaţi reprezintă o prioritate”, a completat Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca. „Astfel, clădirea nouă, care se va întinde pe aproximativ 17.000 metri pătraţi şi va avea peste 6 etaje, va oferi angajaţilor noştri atât condiţii de muncă inspiraţionale, cât şi restaurante, spaţii de recreere, o sală de sport şi parcări subterane”, a mai adăugat Raabe.

În prezent, centrul de inginerie înfiinţat în 2013 de Bosch adună aproximativ 400 de angajaţi, care lucrează în diferite locaţii din Cluj şi care, începând cu 2019, urmează să fie relocaţi în noua clădire.

Centrul de cercetare şi dezvoltare din Cluj are o colaborare strânsă cu alte centre din reţeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, jud. Cluj.
El dezvoltă produse de ultimă generaţie în domeniile software, hardware, ingineria fiabilităţii şi mecanică.

În ceea ce priveşte piaţa muncii şi educaţia, compania a lansat în 2017 un program de masterat în domeniul ingineriei electrice, cu un curriculum adaptat la cerinţele actuale ale pieţei.

Masteratul a fost dezvoltat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu fabrica Bosch de componente electronice auto din Jucu, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Alte proiecte educaţionale iniţiate de companie pe plan local includ Şcoala Duală, ce susţine pregătirea practică a elevilor în cadrul fabricilor Bosch din Cluj şi Blaj, dar şi cursuri de conducere autonomă, organizate în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică şi Calculatoare.