O nouă lovitură pentru ţara lui Putin: Islanda va boicota diplomatic Campionatul mondial de fotbal din Rusia, ca reacţie la atacul chimic produs în Marea Britanie

Autor: Mihai Draghici 26.03.2018

Guvernul de la Reykjavik a transmis că nu intenţionează să expulzeze diplomaţi ruşi. În schimb, "toate întâlnirile bilaterale cu oficiali ruşi de rang înalt vor fi amânate pe termen nedeterminat. În acest context, niciun oficial guvernamental islandez nu va participa la Cupa Mondială de Fotbal din Rusia, programată în această vară", a anunţat luni seară Ministerul islandez de Externe.

"Guvernul Islandei a decis să se alăture acţiunilor decise de ţările occidentale ca reacţie la atacul chimic din orăşelul britanic Salisbury, care este o încălcare gravă a reglementărilor internaţionale, o ameninţare la pacea şi securitatea Europei", a precizat Ministerul islandez de Externe, potrivit presei de la Reykjavik.

Numeroase ţări UE, inclusiv România, precum şi Statele Unite şi Canada au anunţat expulzări de diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul chimic comis pe 4 martie în Marea Britanie, atribuit Moscovei, care neagă orice implicare.