JYSK deschide magazin la Giurgiu şi ajunge la reţea de 56 de unităţi

Autor: Laurentiu Cotu 28.03.2018

JYSK România, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă, decoraţiuni şi textile, parte a grupului scandinav JYSK Nordic, va inaugura joi cel de-al 56-lea magazin din ţară la Giugiu, cu o suprafaţă totală de 1.220 de metri pătraţi.

’’Suntem bucuroşi că ajungem în Giurgiu şi sperăm că locuitorii de aici vor găsi în magazinul nostru o selecţie largă de mobilier şi decoraţiuni în stil scandinav. Suntem încrezători că sortimentul nostru va fi pe placul clienţilor din Giurgiu. De exemplu, în primăvara anului trecut am deschis un alt magazin într-un oraş din zona sudică a ţării, în Alexandria, iar magazinul  a devenit rapid o destinaţie de cumpăraturi preferată de cei care vor să îşi mobileze sau decoreze casa’’, a declarat Iraida Paiuc, marketing manager JYSK România, companie care a inaugurat anul trecut 15 magazine pe piaţa locală.

JYSK a intrat pe piaţa din România în anul 2007, odată cu inaugurarea primului magazin de la Oradea. Reţeaua numără în prezent magazine în oraşele Bucureşti, Arad, Baia Mare, Craiova, Târgovişte, Constanţa, Cluj-Napoca, Deva, Dorohoi, Galaţi, Oradea, Piteşti, Mediaş, Satu Mare, Vaslui, Suceava, Târgu-Mureş, Timişoara, Alexandria, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Jiu, Bacău, Botoşani, Focşani, Piatra Neamţ, Hunedoara, Făgăraş şi Balş.

JYSK România a realizat în anul financiar 2016/2017 (încheiat la 31 august 2017) o cifră de afaceri de 363 mil. lei (aproximativ 79 mil. euro), mai mult cu 63% faţă de anul financiar anterior. Compania a finalizat anul financiar 2016/2017 cu un profit de 54 mil. lei (11,7 mil. euro), în creştere cu 97% faţă de exerciţiul financiar precedent. Retailerul a ajuns la peste 620 de angajaţi, anunţând anul trecut o creşterea a targetului de magazine pe care le va deschide în România, de la 100 la 135 de unităţi.

JYSK Group este unul dintre cei mai importanţi retaileri de mobilă şi decoraţiuni interioare din Europa, cu afaceri totale de 3,357 miliarde de euro şi un EBIT de 444 de milioane de euro. Deţinut de danezul Lars Larsen, JYSK a inaugurat primul magazin pe data de 2 aprilie 1979 în Danemarca, în oraşul Aarhus, al doilea cel mai mare din acestă ţară. Cinci ani mai târziu, compania s-a extins dincolo de graniţele ţării, odată cu deschiderea unui magazin în Germania.

laurenţiu.cotu@zf.ro