Începe războiul în sectorul hi-tech: Asociaţiile de blockchain din Europa şi Asia dau în judecată giganţii Facebook, Google, Twitter şi Yandex pentru că au interzis reclamele cu criptomonede

Autor: Alex Ciutacu 29.03.2018

Asociaţiile de criptomonede şi de blockchain din Rusia, China şi Coreae de Sud plănuiesc să dea în judecată în luna mai giganţii din social media, Google, Twitter, Facebook şi Yandex pentru că au interzis în cadrul platformelor reclamele legate de criptomonede, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

La sfârşitul lunii ianuarie, Facebook a anunţat că va interzice reclamele legate de criptomonede citând „practici înşelătoare de promovare”. Google a urmat Facebook în această mişcare, însă în cadrul companiei din Alphabet, schimbarea va avea loc începând cu luna iunie.

Cel mai recent, Twitter a confirmat că va interzice de asemenea reclamele care conţin informaţii legate de criptomonede, în special cele care ţin de Initial Coin Offerings (ICO) şi vânzări de monede digitale. Reţeaua socială Yandex a anunţat că va lua măsuri similare.

Organizaţiile implicate în viitorul proces împotriva celor patru giganţi hi-tech din social media, sunt Asociaţia Rusiei pentru Criptomonede şi Blockchain (ARCB), Asociaţia de Business din Coreea (ABC) şi o asociaţie de investitori din China.

Yury Pripachkin, preşedintele ARCB, a transmis în cadrul conferinţei Blockchain-RF 2018 din Moscova, că acţiunile acestor companii au afectat în mod negativ piaţa de criptomonede.

„Cred că acesta este abuzul unei poziţii monopoliste deţinute giganţii din social media, care au încheiat o înţelegere de tip cartel unii cu ceilalţi pentru a manipula piaţa. Interdicţia din partea acestor patru organizaţii a condus la scăderi masive în piaţă în ultimele luni”, a transmis Pripachkin.

Organizaţiile au creat Asociaţia Eurasiatică pentru Blockchain, pentru a pune bazele unui fond care va susţine cheltuielile de judecată.