Alte trei companii din programul Made in Romania: Enevo Group, CargoPlanning şi Bebe Tei

Autor: Dan Grigore Ivan 30.03.2018

Ziarul Financiar continuă astăzi prezentarea următoarelor trei companii din seria celor 50 de semifinaliste selectate de operatorul pieţei de capital locale, Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în programul Made in Romania.

 

Enevo Group

Enevo Group este o companie care oferă servicii de inginerie în Europa, Orientul Mijlociu şi Australia. Din 2014 până în prezent, a ajuns la 50 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 5 milioane euro, 60% din aceasta provenind din export.

„După nu mai mult de 3 ani de la înfiinţare, echipa ENEVO a fost implicată în proiecte de infrastructură critică pentru clienţi cu reputaţie globală. În Arabia Saudită, ENEVO a reabilitat la cheie staţii electrice pentru cea mai mare oţelărie din zona Golfului Persic, a realizat studii de reţea complexe pentru cel mai mare port industrial al Arabiei Saudite şi a fost implicată în proiecte complexe şi automatică industrială“, conform reprezentanţilor Enevo

 

CargoPlanning

CargoPlanning oferă o platformă online de management al transportului de marfă. Fondată în 2015, compania a ajuns la venituri de 0,36 mil. lei în 2017, iar în 2018 CargoPlanning şi-a propus să crească cifra de afaceri cu 25%.

„CargoPlanning promite să scadă cu peste 30% timpul dedicat proceselor de planificare a livrărilor şi cu peste 8% costurile de transport ale fabricilor“, conform CargoPlanning.

„În cei 2 ani şi jumătate de la lansare, prin CargoPlanning s-au livrat transporturi în valoare de 10 milioane de euro şi peste 1 milion de tone de mărfuri în România şi Europa“, con­tinuă reprezentanţii CargoPlanning.

 

Bebe Tei

Bebe Tei, înfiinţată de Roxana Maftei, fondatoarea Farmaciei Tei, oferă articole de puericultură, hrană pentru bebeluşi şi copii, suplimente alimentare sau produse bio şi fără gluten. 

„Dedică-ţi timpul copilului tău, de restul ne ocupăm noi!“ Aceasta este misiunea pe care a urmat-o Bebe Tei încă de la deschidere şi, neabătându-se de la această cale, a reuşit să le aducă părinţilor într-un concept unic de magazin, tot ceea ce au nevoie pentru micuţii lor. Bebe Tei, iniţiatorul acestui concept de magazin specializat pentru copii şi bebeluşi, susţine în continuare nevoia părinţilor de a găsi în acelaşi loc toate produsele destinate femeii aflate în perioada de sarcină şi copilului cu vârsta cuprinsă între 0 şi 4 ani“, spun reprezentanţii Bebe Tei.

Cifra de afaceri a Bebe Tei a ajuns la 117 milioane lei în 2017, dublu faţă de 2016, şi un profit de 4,4 milioane lei, de patru ori mai mare.