Dan Balaban, Davino: Businessul a crescut cu sub 10% în 2017 şi, dacă nu se întâmplă nimic neprevăzut, menţinem ritmul. „Creşterea vine din mutările de gamă, în volum lucrăm la capacitate maximă, respectiv producem circa 450.000 de sticle anual.“

Autor: Cristina Roşca 02.04.2018

Businessul producătorului local de vin Davino a crescut anul tre­cut cu sub 10%, un avans subs­tan­­ţial mai mic decât în 2016 când creş­te­rea s-a situat la 25%, spune Dan Balaban, cofon­da­torul afa­cerii. Produ­că­torul de vinuri pre­mium Davino, con­tro­lat de doi antre­pre­nori lo­cali, are după avan­sul din 2017 afaceri ce se apro­pie de 5 mil. euro, faţă de 4,4 mil. euro în 2016, potrivit cal­cu­lelor ZF pe baza datelor oferite de companie. 

Afacerile Davino sunt operate prin inter­me­diul mai multor companii, de producţie şi de distribuţie şi vânzare, astfel că o parte din business se dublează.