Războiul comercial dintre SUA şi China continuă: Casa Albă critică decizia Chinei de a impune tarife pentru produsele din carne de porc şi fructe SUA

Autor: Teodora Marinescu 03.04.2018

Casa Albă a criticat luni decizia Chinei de impune tarife de 15% la fructe şi 25% la produsele din carne de porc, după ce preşedintele Donald Trump a anunţat taxe suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, relatează site-ul postului BBC.

În total, 128 de produse din SUA vor fi afectate odată cu intrarea în vigoare a noilor tarife.

Casa Albă a acuzat Beijingul că ar "deforma pieţele globale".

"Subvenţionarea Chinei şi supracapacitatea continuă reprezintă o rădăcină a crizei oţelului", a declarat purtătoarea de cuvânt Lindsay Walters.

"În loc să urmărească exporturile corecte ale Statelor Unite, China trebuie să renunţe la practicile sale, care rănesc securitatea naţională a SUA şi deformează pieţele globale", a mai adăugat aceasta.

Luna trecută, liderul de la Casa Albă a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu. Administraţia Trump susţine că tarifele suplimentare vor contracara importurile ieftine, în special din China, care ar submina industria americană şi locurile de muncă.