VIDEO ZF Live. Ion Bănşoiu, Editura Paideia: Biblioteca viitorului se va restrânge la câteva cărţi cu valoare. Restul, pe suport digital

Autor: Răzvan Botea 11.04.2018

Cărţile scrise de Radu Anton Roman sunt cel mai bine vândute titluri din portofoliul editurii Paideia, o editură de nişă care se autodefineşte ca „editura cărţilor de cultură“.

„Cartea lui Radu Anton Roman  s-a vândut foarte bine în anul 2017, între 500 şi 1.500 de exemplare vândute anul trecut, însă de-a lungul timpului s-au vândut peste 100.000 de exemplare. Era (Radu Anton Roman – n. red.) un personaj de un pitoresc incredibil, dar dincolo de asta, a lăsat o operă culturală. Toată cartea lui este o excep­ţio­nală surprindere a universului popular prin etnoculinar şi el adună acolo toate aspectele care ţin de viaţa cotidiană a oamenilor şi de evenimente culturale. Noi publicăm şi vindem în limbi străine, iar Radu Anton Roman este un ambasador excepţional“, a spus la ZF Live Ion Bănşoiu, Editura Pai­deia, profesor de filosofie veche la Facultatea de filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti.