O glumă neinspirată de 1 aprilie, probleme de producţie, rechemarea în service a unor modele au adus scădere cu 25% a acţiunilor Tesla într-o lună

Autor: Dan Grigore Ivan 04.04.2018

Gluma neinspirată a antreprenorului american Elon Musk, fondatorul companiei Tesla, de 1 aprilie potrivit căreia „Tesla a intrat în faliment”, problemele de producţie, rechemarea a 123.000 de Model S în service, plus o investigaţie din partea autorităţilor americane cu privire la un accident în care a fost implicat un autoturism Tesla care rula în mod semiautomat au pus mare presiune pe evoluţia bursieră a companiei tehnologice. În ultima lună acţiunile Tesla s-au depreciat cu 25%, iar de la începutul anului afişează minus 18%.

Valoarea de piaţă a Tesla a ajuns la 42,65 mi­liarde dolari, cu câteva sute de milioane mai puţin decât Ford. Acţiunile companiei au pierdut un sfert din valoare într-o lună, în condiţiile în care indicele NASDAQ a căzut în aceeaşi perioadă cu 6,2%. La nivelul producţiei, Tesla a reuşit să producă 2.000 de Model 3, maşina electrică pe care să şi-o permită cât mai multă lume, pe săptămână, cu 500 mai puţine faţă de obiectivul anunţat de Musk, în timp ce primele ţinte erau în jur de 5.000 de Model 3.