Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de pe piaţa clădirilor de birouri, atrage atenţia: Este nevoie de mai mulţi jucători români pe piaţa de birouri. Era bine dacă intra şi Dedeman. Pe nicio altă piaţă europeană de birouri nu vedem atât de mulţi jucători străini ca în România

Autor: Bogdan Alecu 05.04.2018

Absenţa mai multor investitori şi dezvoltatori români de pe piaţa locală de birouri expune piaţa unor riscuri mai mari în eventualitatea unei crize, motiv pentru care intrarea unor investitori precum Dedeman este bine-venită, este de părere Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri.

„Sunt extrem de puţini români pe piaţa mare de office din Bucureşti. Era bine dacă intra Dedeman pe piaţă. Pe nicio altă mare piaţă europeană de birouri nu vedem atât de mulţi jucători străini. Fondurile de investiţii pot fi uneori foarte speculative şi pot face rău economiei locale, în timp ce localnicii sunt mai rezervaţi atunci când vine vorba de mutări ample şi aceştia îşi protejează mai mult piaţa“, explică Liviu Tudor, preşedintele şi fondatorul companiei Genesis Property. El deţine proiectele de birouri West Gate din zona Preciziei, cu 75.000 mp de birouri şi Novo Park din Pipera, tot cu 75.000 mp de birouri, ambele fiind închiriate integral.

În prezent cel mai mare proprietar de birouri de pe piaţa locală este fondul de investiţii Globalworth, fondat şi condus de Ioannis Papalekas, având un portofoliu de clădiri de peste 1,8 mld. euro în România şi Polonia.