Producătorii de cozonac lucrează la capacitate maximă: Lucrăm în trei schimburi. Am angajat încă 10 oameni

Autor: Roana Rotaru 06.04.2018

Producătorul Cozonac Domnesc din satul Tocileni, judeţul Botoşani, un business de peste 1,5 mil. lei (330.000 euro) în 2017, deţinut de antreprenoarea Gabriela Mateiuc, coace cozonaci, pasca şi poale-n brâu la capacitate maximă zilele acestea, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale.  

„În această perioadă lucrăm în trei schimburi, facem în jur de 600-700 de kilograme de cozonac pe zi. Când nu e sărbătoare producem 50 de kilograme de cozonaci pe săptămână. Am angajat 10 oameni în plus în această perioadă  atât în producţie, cât şi la vânzare“, a declarat pentru ZF Gabriela Mateiuc, singurul acţional al companiei Cozonac Domnesc, care fabrică produse tradiţio­nale atestate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.