Victoria capitalismului! După 28 de ani, în Bucureşti numărul de salariaţi a depăşit pentru prima dată 1 milion: s-au dezvoltat puternic centrele de servicii partajate care angajează studenţi sau tineri absolvenţi, vorbitori de cel puţin o limbă străină

Autor: Adelina Mihai 06.04.2018

♦ Cu salarii mai mari cu 30% decât în restul ţării, Bucureştiul continuă să atragă noi investiţii şi dezvoltarea celor actuale, ceea ce a făcut ca în ianuarie 2018 numărul de angajaţi să depăşească 1 milion de persoane pentru prima dată în ultimii 27 de ani.



Numărul de salariaţi din municipiul Bucureşti a ajuns la 1,003 milioane de persoane în luna ianuarie a acestui an, în creştere cu aproape 30.000 de salariaţi faţă de ianuarie 2017, fiind la cel mai ridicat nivel din ultimii 27 de ani, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

„O explicaţie pentru creşterea semnificativă a numărului de salariaţi din Bucureşti din ultimul an vine pe fondul dezvoltării foarte puternice a centrelor de servicii partajate, care investesc în oraşele mari, fiind «obligate» de tipul de angajaţi pe care îl targhetează: studenţi sau tineri absolvenţi, vorbitori de cel puţin o limbă străină, care nu necesită neapărat experienţă profesională anterioară“, a explicat Raluca Pârvu, business manager în cadrul BPI Group, companie de consultanţă în management şi resurse umane.

Din totalul celor peste 1 milion de salariaţi din Bucureşti, cei mai mulţi (79%) lucrează în sectorul serviciilor, în timp ce industria şi construcţiile concentrează 20,7% din totalul salariaţilor, iar agricultura are o pondere de numai 0,2% din forţa de muncă din Capitală. În ultimul an, statisticile arată că cele mai multe noi angajări s-au făcut, într-adevăr, în sectorul serviciilor, unde s-au creat peste 23.000 de locuri de muncă noi din totalul celor aproape 30.000 de joburi noi din Capitală.