Declinul retailului: Producătorul de încălţăminte Nine West, prezent şi pe piaţa locală, a depus cererea de intrare în faliment

Autor: Alex Ciutacu 07.04.2018

Nine West Holdings a depus cererea de intrare în faliment împreună cu un plan de reorganizare în urma căruia compania va vinde o parte din active pentru a gestiona datoria imensă pe care a adunat-o, potrivit Bloomberg.

Cererea de intrare în faliment citează datorii de peste 1 miliard de dolari. Compania va folosi conjunctura pentru a vinde brand-urile Nine West şi Bandolino, orientându-se spre alte părţi ale business-ului, precum brandul Anne Klein.

Majoritatea creditorilor au acceptat planul de organizare, iar un împrumut de 300 de milioane de dolari va finanţa costurile operaţionale pe parcursul procesului, a transmis compania.

„Vom păstra business-urile noastre profitabile de îmbrăcăminte, bijuterii şi pantaloni şi vom continua să operăm sub o nouă structură de capital, încât să putem profita de actualele avantaje pe care le avem”, a transmis Ralph Schipani, CEO al Nine West.

Nine West este unul dintre retailerii cu cele mai mari datorii. Compania negociează cu creditorii încă de anul trecut, concentrându-se pe a vinde active pentru a strânge capital. Authentic Brands Group este în negocieri pentru a cumpăra business-urile Nine West şi Bandolino, iar licitaţia va testa piaţa pentru oferte mai mari. Business-urile pe care le păstrează compania sunt One Jeanswear Group, Jewelry Group, Kasper Group şi Anne Klein.

Producătorul de încălţăminte este prezent şi în România printr-un magazin fizic în incinta mall-ului Băneasa Shopping City din Bucureşti.