Ikea vrea să schimbe reţeta faimoaselor chifteluţe: Variantele testate conţin ingrediente precum gândaci şi diferite tipuri de alge. Cum arată noile produse

Autor: Alex Ciutacu 07.04.2018

Ikea este cunoscută la nivel global pentru gama de produse de mobilier pe care o oferă, dar mulţi apreciază şi restaurantele companii, care s-au consacrat prin produse precum chifteluţe suedeze, potrivit World Economic Forum.

Space10, laboratorul extern al companiei, situate în Copenhaga, Danemarca, încearcă să reinventeze chifteluţele clasice de la Ikea. Compania a făcut deja un pas mare spre mâncare sustenabilă în 2015, când a inventat şi varianta vegană a chifteluţelor.

Concentrându-se pe noţiunea de sustenabilitate, laboratorul Space10 a încercat ingredient precum insect, alge şi carne crescută în laborator.

Deşi compania a declarant pentru Business Insider că nu este în plan momentan să scoată pe piaţă aceste produse, ideea este să inventeze „ceva care arată bine, are gust bun şi este bun atât pentru oameni cât şi pentru planetă”.

Produsul numit „Neatball” este ultima variantă a chifteluţelor realizată de laborator, şi se concentrează pe nevoia de proteine alternative.

sursa foto: BI

Sunt două versiuni ale produsului: unul realizat  cu rădăcini de legume, iar celălalt realizat cu gândaci.

sursa foto: BI

Chifteluţele nu sunt singurele produse pe care laboratorul le-a realizat utilizând insecte. Aşa-numitul „Bug Burger” este o alternativă la carnea de vită şi la pateurile de pui, şi este realizat cu legume şi gândaci (n.r: viermi de făină).

sursa foto: BI

Fiecare burger se serveşte cu sfeclă, ketchup din coacăze negre şi un mix de rădăcini şi legume.

sursa foto: BI