Înapoi în business: Raul Ciurtin, cel care a avut afacerea Albalact şi a vândut-o, a cumpărat o nouă companie şi intră cu brandul Capricii şi Delicii pe piaţa de ready-meal

Autor: Mădălina Dediu Panaete 12.04.2018

♦ Cel care a creat Albalact, business pe care l-a vândut francezilor, se ocupă acum de dezvoltarea Prefera Foods.



Raul Ciurtin, 45 de ani, antre­prenorul care a dezvoltat producătorul de lactate Albalact până la poziţia de lider de piaţă, face un nou pariu în industria alimentară mizând o parte din banii încasaţi din vânzarea Albalact pe dezvoltarea companiei Prefera Foods din Alba şi a brandului Capricii şi Delicii.

„În ultimul an, am re­structurat portofoliul Prefera Foods şi l-am redefinit. Am decis să investim în capacităţi de producţie şi să facem în fiecare categorie în care activăm produse bune, fără E-uri şi fără conservanţi. A fost mult mai greu decât am crezut, dar asta m-a motivat să găsesc soluţii“, a spus an­trepre­norul într-un interviu acordat ZF.

Businessul Prefera Foods a luat naştere în urmă cu circa zece ani fiind unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa conservelor. Compania deţine o fabrică în Oiejdea (jud. Alba), „gard în gard“ cu celălalt business dezvoltat de Ciurtin, Albalact. În 2017, prin intermediul Prefera Foods, a preluat fabrica Salconserv din Mediaş, retehnologizată cu fonduri europene, dar care intrase în lichidare. Aici, businessul deţinut de Raul Ciurtin va realiza produse din categoria ready-meal sub brandul Capricii şi Delicii, o nouă categorie din industria alimentară pe care va intra producătorul.