Un primar din România s-a dat singur în judecată pentru a legaliza un spor încasat ilegal. Culmea este că a pierdut procesul şi trebuie să restituie banii

Autor: Business Magazin 14.04.2018

Primarul din Stejari s-a dat singur în judecată pentru a primi un spor încasat ilegal. Cum era vorba despre un spor de 50 la sută din salariu, şi-a încercat norocul, crezând că va avea câştig de cauză în instanţă, precum a avut precedesorul său în funcţie, care a primit banii fără probleme. Edilul Robert Ionuţ Păiuşi a pierdut procesul la Tribunalul Gorj şi acum e bun de plată. Trebuie să restituie 5.000 de lei pe care i-a încasat ilegal mai multe luni.

La aproape patru luni după ce a devenit primar în comuna Stejari, judeţul Gorj, Robert Ionuţ Păiuşi a dat o dispoziţie, în 31 octombrie 2016, o dispoziţie prin care şi-a acordat spor de dificultate, în cuantum de 1.689 de lei, lunar, de care să beneficieze din calitatea de membru în Comisia locală de aplicare a legilor fondului funciar, scrie gorj-domino.ro.

Păiuşi primea bani pentru a rezolva problemele cetăţenilor cu privire la retrocedări. Dispoziţia edilului îl viza şi pe viceprimarul comunei Stejari, Liviu Lungu, care a beneficiat şi el de spor de dificultate timp de cinci luni.

Pe 7 februarie 2017, Păiuşi a emis o nouă dispoziţie prin care a revocat-o pe cea prin care şi-a acordat sporul salarial. Peste trei săptămâni, Păiuşi, în calitate de preşedinte al Comisiei de Fond Funciar, trimite o cerere primarului Păiuşi prin care îi cere să revoce dispoziţia referitoare la anularea sporului.

Mai apoi, edilul i-a transmis preşedintelui Comisiei de Fond Fundiar că nu revocă dispoziţia, invocând un răspuns al Prefecturii Gorj care a apreciat că „dispoziţia din 31 octombrie 2016 – privind acordarea sporului de dificultate este ilegală, în urma verificării condiţiilor de legalitate a actelor administrative”.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro