Un antreprenor român a fondat în Franţa o companie de securitate cibernetică cu clienţi precum Carrefour sau Société Générale

Autor: Cristina Roşca 16.04.2018

♦ În acţionariatul companiei i-Tracing, cu afaceri de 20 mil. euro anul trecut, a intrat fondul de investiţii Keensight Capital, controlat de familia Rothschild, una dintre cele mai bogate şi puternice din lume.



Theodore Michel Vrangos s-a născut şi a copilărit în România până la vârsta de 15 ani, după care a emigrat cu fami­lia în Franţa, ţara care l-a adoptat şi care i-a devenit acum acasă. Aici el a absolvit şcoala de ingineri Grande Ecole D’Ingenieurs, iar de-a lungul ulti­melor aproape trei decenii a fondat un total de 11 companii. Pe unele le-a vân­dut unor giganţi străini, în timp ce altele au fost doar businessuri secundare.

Cel mai nou pariul al său, compania i-Tracing, a fost fondată în 2006, alături de un partener francez, împreună cu care Theodore Michel Vrangos mai dezvoltase şi alte businessuri. Astăzi i-Tracing este mai puternic pure player independent (are doar activitate de ciber-security şi nu face parte dintr-un grup mixt) din domeniul securităţii cibernetice, un business de 20 mil. euro anul trecut, cu 150 de clienţi din toată lumea printre care giganţi precum Carrefour, Société Générale sau Crédit Agricole.