Grupul german Ergo infirmă vânzarea subsidiarei din România: Nu suntem angajaţi în nicio discuţie în legătură cu vânzarea subsidiarei din România, dar pentru companiile care nu pot atinge obiectivele, Ergo International poate lua în calcul o vânzare

Autor: Georgiana Mihalache 16.04.2018

Ergo Grup AG, grupul german din care fac parte Ergo Asigurări de Viaţă şi Ergo Asigurări Generale, a transmis către Ziarul Financiar că nu este angajat în nicio discuţie de vânzare a subsidiarei româneşti, dar afirmă în acelaşi timp că există posibilitatea vânzării unor subsidiare care nu se încadrează în obiectivele stabilite.

ZF a scris în 16 martie că Ergo Grup discută ieşirea de pe piaţa locală, la şapte ani de la intrare, exit-ul din România fiind parte a unui deal regional care cuprinde mai multe ţări din regiunea Europei de Est.

„Ergo Grup monitorizează permanent măsura în care activităţile noastre interna­ţionale aduc valoare semnificativă în ceea ce priveşte relevanţa strategică, poziţionarea şi atractivitatea pieţei. Pentru companiile care nu pot atinge aceste obiective clar definite fie pe termen scurt sau pe termen lung, Ergo International poate lua în considerare o vânzare. În prezent, Ergo Grup AG nu este angajat în nicio discuţie în legătură cu vânzarea subsidiarei din România”, au spus reprezentanţii Ergo Grup Germania.