Schimbări majore în boardul Renault: Yves Caracatzanis, directorul general al Dacia, a fost numit în funcţia de preşedinte al AvtoVAZ

Autor: Dragoş Dinu 16.04.2018

Yves Caracatzanis, actualul director general al Dacia şi al Renault România, a fost numit preşedinte-director general al AvtoVAZ, începând cu 1 iunie 2018, a anunţat Alliance Rostec BV.

Yves Caracatzanis este în prezent Director General Groupe Renault România, unde coordonează toate activităţile comerciale şi industriale. Este şi Preşedinte-Director General al Automobile Dacia SA, una din mărcile auto cu cel mai rapid ritm de creştere din Europa şi cea mai mare companie privată din România.

Nicolas Maure îşi păstrează poziţia de Preşedinte-Director General al AvtoVAZ până pe 31 mai 2018 şi va continua să monitorizeze redresarea financiară a companiei, precum şi implementarea planului strategic al Groupe Renault, în calitate de Senior Vice-President Groupe Renault, Director de Operaţiuni al Regiunii Eurasia şi, începând cu 2 aprilie 2018, Vice-Preşedinte al Consiliului de Administraţie al AVTOVAZ.

„AvtoVAZ îşi continuă planul de redresare, îmbunătăţindu-şi considerabil vânzările şi rezultatele financiare în 2017”, a declarat Serguei Skvortsov, Preşedintele Consiliului de Administraţie al  AvtoVAZ.

În cadrul parcursului său, Yves Caracatzanis a ocupat anterior poziţiile de Director Industrial al Regiunii Eurasia şi Director Supply Chain Groupe Renault. Şi-a început cariera în Renault în 1992.

Groupe Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut  3,76 milioane de vehicule în 2017. În prezent, are peste 127.000 de angajaţi, 36 de situri de fabricaţie şi 12.700 de puncte de vânzare la nivel mondial.

Cât despre compania de stat Rostec, a fost creată în 2007 în Rusia pentru a promova dezvoltarea, producerea şi exportul de produse civile şi militare cu nivel de tehnicitate ridicat.