Barbara Bush, mama preşedintelui american care ne-a băgat în NATO, a murit

Autor: Marian Avram 18.04.2018

Barbara Bush, soţia fostului fostului preşedinte american George H. W. Bush, a murit la vârsta de 92 de ani, a anunţat, miercuri, un purtător de cuvânt al familiei Bush, informează site-ul postului CNN.

Fosta primă doamnă a SUA a fost spitalizată de mai multe ori în ultima perioadă, iar în urmă cu trei zile a refuzat să mai urmeze vreun tratament medical, în afara regimului paliativ, în pofida deteriorării stării sale de sănătate.

”Draga mea mamă a decedat la vârsta de 92 de ani. Familia mea este tristă, însă suntem cu sufletele împăcate deoarece ştim că aşa este şi sufletul ei. Barbara Bush a fost o primă doamnă fabuloasă şi o femeie care a adus iubire pentru milioane de oameni”, a transmis George Bush jr.

Barbara Pierce s-a născut în iunie 1925 în statul New York. Ea l-a întâlnit pe George H. W. Bush la 16 ani, iar peste trei ani cei doi s-au căsătorit. Au avut împreună şase copii, printre care George W. Bush, preşedinte al SUA între 2001 şi 2009, şi Jeb Bush, guvernator de Florida între 1999 şi 2007 şi candidat la alegerile primare republicane pentru Casa Albă în 2016.

Barbara Bush a fost singura femeie din istoria SUA care şi-a văzut atât soţul, cât şi fiul, în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.