Grupul UTI a răscumpărat pachetul de acţiuni deţinut de fondul de investiţii PineBridge Investments în schimbul unei clădiri de birouri

Autor: Alex Ciutacu 18.04.2018

UTI a răscumpărat pachetul de acţiuni de 27% deţinut de fondul de investiţii PineBridge Investments în cadrul unei tranzacţii ce a presupus un schimb de active imobiliare contra acţiuni, plus o componentă cash, pe care compania nu a făcut-o publică.

PineBridge va prelua clădirea de birouri UTI Business Center, clădire de clasă A, situată în centrul Bucureştiului.

„Activitatea operaţională a UTI, proiectele în curs şi planurile de dezvoltare nu sunt afectate de această modificare a acţionariatului. Pentru viitor, avem în vedere identificarea unor parteneri strategici alături de care să continuăm dezvoltarea UTI şi să consolidăm în regiune business-ul pe care noi l-am creat în România.”, declară Răzvan Petrescu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al UTI Grup.

Fondul de investiţii PineBridge Investments ( Fostul fond AIG Global Emerging Markets Fund II), a achiziţionat în 2005 un pachet de 30% din acţiunile companiei UTI Grup, din care 3% le-a alocat angajaţilor cheie din companie la vremea respectivă. Valoarea totală a tranzacţiei din 2005 a fost de 20 de milioane de dolari.

Tranzacţia a fost intermediată din punct de vedere financiar de consultanţii de la KPMG, iar din punct de vedere legal de Leaua şi Asociaţii, potrivit datelor transmise de companie.