O nouă "bijuterie" pe harta Ligii 1. Arenă modernă, cu peste 20.000 de locuri, într-un mare oraş al României? Municipalitatea a făcut primii paşi

Ziarul Financiar 20.04.2018

Iaşiul s-ar putea regăsi, în următorii ani, pe harta marilor oraşe cu stadioane moderne. Cel puţin asta promit şefii de la Palatul Roznovanu. Codaş la capitolul infrastructură sportivă, cu un stadion şi o Sală Polivalentă depăşite din toate punctele de vedere, municipiul Iaşi ar putea avea, în câţiva ani, un stadion ultramodern, cu o capacitate de peste 20.000 de locuri.

Şefii din Palatul Roznovanu au purtat deja discuţii cu o societate din Olanda, Bam International. Firma are în portofoliu ridicarea mai multor arene în mai multe oraşe ale lumii precum „Yas Arena”  - Abu Dhabi, cu o capacitate de 18.000 locuri, „Hazza Bin Zayed Stadium”, Abu Dhabi - 25.000 locuri, „Nelson Mandela Bay Stadium” - Port Elisabeth, Africa de Sud, cu o capacitate de 45.000 locuri. Stadionul din Africa de Sud a fost printre primele realizate care au găzduit meciuri de la Cupa Mondială din 2010. Tot în Africa de Sud, firma olandeză a ridicat şi “Soccer City Stadium” din Johannesburg, Africa de Sud. Stadionul cu o capacitate de 50.000 locuri a fost ridicat tot în vederea găzduirii meciurilor de la Cupa Mondială de acum opt ani.

Citiţi continuarea pe ProSport.ro