Şeful UniCredit Leasing: Finanţările se duc către producţie, o situaţie diferită de perioada de boom a leasingului când mergeau în consum

Autor: Anelis Baciu 24.04.2018
♦ La nivelul portofoliului UniCredit Leasing, începutul lui 2018 a fost mai bun faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.


Bună parte a finanţărilor acorde prin leasing au ca des­tinaţie în prezent ac­tive utilizate în zona de pro­ducţie, o situaţie di­ferită de perioada de boom când finan­ţărările erau preponderent pe zona de consum pur, a spus într-un interviu pentru ZF Mircea Cotigă, CEO al UniCredit Leasing, cea mai mare companie de leasing financiar din piaţa locală.

„Vedem multe finanţări care se duc în zona de investiţii de producţie, iar astfel de finanţări ajută foarte mult dezvoltarea economiei. Destinaţia finanţărilor la nivel de piaţă este diferită de perioada de boom a leasingului când finanţările erau preponderent pe zona de consum pur. Acum se investeşte, iar autovehiculele pe care le finanţăm nu sunt de uz personal. Sunt autovehicule folosite în activităţile companiei, clienţii nu mai investesc în bunuri de care nu au nevoie“, a explicat Cotigă.