Ce planuri au polonezii de la CVI pentru România în 2018: pot împrumuta companiilor româneşti 200 mil. euro

Autori: Liviu Popescu , Dan Grigore Ivan 24.04.2018

Polonezii de la Credit Value In­vest­ments (CVI), companie de „private debt“ care a cumpărat obliga­ţiuni lan­sate de dezvoltatorul imobiliar Impact, au investiţii alocate pentru anul acesta de până la 200 de milioane de euro pentru România şi spun că în prezent sunt aproape de a finaliza cea de-a treia investiţie, o com­pa­nie de procesare a produ­selor alimentare. CVI a investit 12 mil. euro la Impact în iulie 2017 şi alte 20 mil. euro la One United Properties în noiembrie.

„Aşa cum am devenit un investitor in­sti­tuţional de referinţă pentru tran­zac­ţiile cu datorii din Polonia, avem o am­bi­ţie similară pentru piaţa din România. Într-un scenariu ideal, am vrea să realizăm cel puţin 10 tranzacţii în Ro­mâ­nia în acest an, însă acest lucru de­pinde în mare măsură de calitatea şi viabilitatea propunerilor de in­vestiţii pe care le pri­mim de la antre­prenorii ro­mâni“, spune Ciprian N­icolae, Principal, pentru ZF.

Din 2012, CVI a încheiat peste 750 de tranzacţii cu datorii corporative şi a in­vestit 2,2 mld. euro în Europa Cen­trală şi de Est. În present CVI are ac­tive de 1,4 mld. euro, din care 1 mld. euro sunt investiţi în Polonia şi în regiu­ne. „Vrem să dublăm valoarea până în 2021“, spune Ciprian Nicolae.