Erdogan susţine că Turcia va continua operaţiunile militare din Siria şi Irak

Autor: Marian Avram 25.04.2018

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a declarat, marţi, că ţara sa va continua operaţiunile militare împotriva grupărilor teroriste din nordul Siriei şi din Irak, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

În cadrul unui discurs susţinut în Parlamentul de la Ankara, Erdogan a afirmat că Turcia va continua să lupte împotriva kurzilor din PKK.

”Vom continua să facem ceea ce este necesar pentru a asigura liniştea ţării noastre. Vom continua operaţiunile din nordul Siriei şi din Irak”, a declarat Erdogan.

Preşedintele turc a adăugat că armata turcă a anihilat peste 4.000 de ”terorişti” în cadrul operaţiunii militare din provincia siriană Afrin.

Liderul de la Ankara a dat asigurări că operaţiunile duse de Ankara împotriva kurzilor din Siria nu distrag atenţia Turciei de la lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

La 20 ianuarie, Turcia a declanşat operaţiunea militară terestră "Ramura de măslin" asupra poziţiilor ocupate de gruparea insurgentă kurdă Unităţile Populare de Protecţie (YPG) în regiunea siriană Afrin. Regimul de la Ankara consideră grupările kurde siriene drept aliaţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), structură catalogată drept teroristă de Turcia, SUA şi UE.